Kuchcikowo w klasie 1i
Podczas kolejnych warsztatów 9 listopada 2018 nasi uczniowie samodzielnie przygotowali pyszny i zdrowy sok marchewkowo-jabłkowy. Na początek uczniowie musieli zapoznać się z wyglądem, budową i działaniem sokowirówki, potem dzielnie przystąpili do obierania marchewki i jabłek. Sok dodał wszystkim siły do pracy na cały dzień! 🙂
A już 2 tygodnie później, 23 listopada 2018 zrobiliśmy smaczne, zdrowe i bardzo kolorowe kanapki. Pamiętajmy, najlepiej smakują kanapki wykonane własnoręcznie. I ta myśl sprawdziła się u nas doskonale, gdyż największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem. W czasie zajęć uczniowie kształcili odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijali kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę podczas sporządzania posiłków.
A. Gumienna, A. Czuba